Placki kukurydziane na maślance z borówkami i morelami
Buttermilk corn pancakes with blueberries and apricots
Przepis
60 g mąki kukurydzianej
15 g płatków kukurydzianych
30 ml maślanki
jajko
łyżka stopionego masła
łyżeczka miodu
pół łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
Mąkę przesiewam do miski, dodaję stopione masło, miód, sodę i sól, wbijam jajko i łączę ze sobą wszystkie składniki. Dolewam maślankę i ponownie mieszam ciasto. Tuż przed smażeniem wsypuję do miski płatki kukurydziane i łączę je z masą. Smażę placki na patelni teflonowej na średnim ogniu.
...Nic dodać nic ująć
wow, jakie grubaski :)
OdpowiedzUsuńpysznie ;3
OdpowiedzUsuńChodzą ostatnio za mną placki, tak dawno ich nie robiłam… Pora to nadrobić! :)
OdpowiedzUsuńAle świetne i puchate wyszły! :)
OdpowiedzUsuńJak takie świetne placuszki, to po co coś dodawać :*
OdpowiedzUsuńALe puchate :)
OdpowiedzUsuń