czwartek, 20 sierpnia 2015

32. Życie pod kokosową bezą


Pieczona orzechowa owsianka pod kokosową bezą
Roasted Nuts porridge under coconut meringue




Przepis (1 porcja)*
4 łyżki płatków owsianych, 
Pół szklanki mleka,
garść drobno posiekanych orzechów włoskich,
1 łyżeczka mała orzechowego,
1 białko jaja
1 łyżka wiórek kokosowych,
miód


Płatki owsiane ugotować z orzechami,masłem orzechowym i miodem.W międzyczasie ubić białko na sztywną pianę, wymieszać z wiórkami kokosowymi. 
Owsiankę przełożyć do kokilki i zapiec przez ok 10 minut w 180 * C. Następnie przykryć masą białkową, piec jeszcze ok 25-30 minut  (w zależności od grubości bezy uważnie monitorując żeby się nie przypaliła - co jakiś czas warto obrócić naczyńko).
_________________________________________________________________

Byłam wczoraj u lekarza a dokładniej u gastroenterologa.Jestem pod jego opieką już 3 miesiąc a cały proces leczenia trwa 9 miesięcy.Pozostało mi jeszcze 6 miesięcy jednakże jeśli uda mi się wyjść stopniowo z leków bez nawrócenia bóli to być może proces się skróci.Niedobrze mi już od leków najchętniej odstawiłabym wszystko teraz ale niestety nie mogę.

Przynajmniej z tego wszystkiego śniadanie było pyszne.Beza opadła po chwili ale udało mi się jakieś zdjęcia zrobić.

..Wczoraj miałam zrąbany humor,tak jak dziś.Chciałabym żeby wszystko się skończyło a zarazem wszystko inne zaczęło..



7 komentarzy:

  1. Takiej bezy jeszcze nie jadlam ;/
    Wyglada smakowicie ;)
    Zdrowka ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. No i co, dziś na zdjęcia chyba nie możesz narzekać? ;) U mnie też wczoraj klimaty medyczne, ale wiesz - trzymamy się! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mnie też za parę dni czeka wizyta u lekarza... ALe obie damy rade :*

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda smacznie :)
    www.facebook.com/truskawkowa.fiesta

    OdpowiedzUsuń
  5. Ładnie wygląda! :D

    ZAPRASZAM NA KONKURS NA MOIM BLOGU! :)
    alexandrak-blog.blogspot.com KLIK!


    OdpowiedzUsuń