Cytrynowe kukurydziane serniczki z patelni,z borówkami i czerwoną porzeczką
Corn lemon cheesecakes with blueberries and red currants
*Przepis:
- 180 g twarogu
- 3 niepełne łyżki mąki kukurydzianej
- jajko
- miód lub coś innego do posłodzenia
- skórka i sok z połowy cytryny
- coś do smażenia
Składniki dokładnie blendujemy, aby nie było grudek. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony . Podajemy z dowolnymi dodatkami.
_________________________________________________________________________________
Wczoraj w nocy znów to samo i tak od trzech dni.Nie wiem co się dzieje ale nie podoba mi się to.Siedziałam do pierwszej w nocy i myślałam że zwariuje i pójdę spać do wanny.Ale..przypomniałam sobie że kiedyś mój dziadek zrobił dla nich karuzelę.Na szczęście była w szafie i nie musiałam jej szukać.Włożyłam im do klatki i śmigali a ja mogłam odpocząć i w spokoju zasnąć :)
Rozrabiaki :P Grunt, że jakoś je zajęłaś! A serniczki Ci kradnę! Mi nigdy nie wychodzą :c Powiedz, robisz je na małej patelni, dokładnie w ich kształcie, czy wylewasz po prostu mniej ciasta na dużą patelnie?
OdpowiedzUsuńhttp://worshipingmornings.blogspot.com/
Ja zrobiłam tak: Wzięłam patelnie do naleśników czyli taka średnio dużą i masę nakładałam łyżką modelując kształt koła.Smażę na oliwie z oliwek bo przypalają mi się :)
UsuńO, dzięki wielkie, spróbuję Twoim sposobem :)
UsuńSerniczki uwielbiam, tym bardziej te z patelni :)
OdpowiedzUsuńbajer ":) zapraszam do mnie na sernika :)
OdpowiedzUsuńO! Moje serniczki! Niezmiernie mi miło i cieszę się, że smakowały! :) Pozdrów ode mnie szynszyle :P
OdpowiedzUsuńByły boskie,czekałam na nie dłuugo! <3
UsuńPij przed snem ciepłe mleczko z miodem, na pewno pomoże ;)
OdpowiedzUsuńOj nie lubię takich serniczków :/
OdpowiedzUsuń