piątek, 28 sierpnia 2015

39.Pierwszy raz budyń!


Cynamonowy Budyń z borówkami i czerwoną porzeczką
Cinnamon pudding with blueberry and redcurrant



*Przepis na orzechowo-cynamonowy budyń kukurydziany:
300 ml mleka
40 g mąki kukurydzianej
1/3 łyżeczki cynamonu
1 spora łyżka masła orzechowego

200 ml mleka zagotowujemy. W reszcie mleka rozrabiamy mąkę z cynamonem. Dodajemy do gotującego mleka, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Gotujemy przez parę minut i dodajemy masło orzechowe. Mieszamy porządnie do rozpuszczenia i odstawiamy. Miksujemy na gładką masę i podajemy.
_________________________________________________________________________________

Deszczowy poranek,mgła za oknem i szarość,to właśnie zobaczyłam po wstaniu z łóżka.7.59 pobudka,dlaczego kiedy mam wakacje nie mogę spokojnie spać?Dlaczego kiedy jest szkoła wstawanie o wczesnej porze jest takie męczące?
Dziś idę do kina,na Sinister 2 czyli jak to ja,idę na horror bo na co innego?Pogoda nadaje się tylko na kino..

6 komentarzy:

  1. Pierwszy, ale na pewno nie ostatni,. Jest świetny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja bardzo lubię taką deszczową, można bez wyrzutów sumienia siedzieć w domu, z przyjaciółmi albo bez, i tak jest świetnie! O, taki domowy budyń! Pysznosci!

    http://worshipingmornings.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. wszystko co cynamonowe jest pyszne! :)
    http://sniadaniowe-wariacje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Dla mnie pogoda idealna, aby zjeśc taki budyń ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Chętnie zjadłabym taki budyń :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja nienawidzę horrorów, mam zdecydowanie za słabe nerwy ;)
    A budynie uwielbiam, aż dziw, że to Twój pierwszy, ja jestem prawdziwym maniakiem takich mlecznych miseczek

    OdpowiedzUsuń