Cynamonowy Budyń z borówkami i czerwoną porzeczką
Cinnamon pudding with blueberry and redcurrant
*Przepis na orzechowo-cynamonowy budyń kukurydziany:
300 ml mleka
40 g mąki kukurydzianej
1/3 łyżeczki cynamonu
1 spora łyżka masła orzechowego
200 ml mleka zagotowujemy. W reszcie mleka rozrabiamy mąkę z cynamonem. Dodajemy do gotującego mleka, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Gotujemy przez parę minut i dodajemy masło orzechowe. Mieszamy porządnie do rozpuszczenia i odstawiamy. Miksujemy na gładką masę i podajemy.
_________________________________________________________________________________
Deszczowy poranek,mgła za oknem i szarość,to właśnie zobaczyłam po wstaniu z łóżka.7.59 pobudka,dlaczego kiedy mam wakacje nie mogę spokojnie spać?Dlaczego kiedy jest szkoła wstawanie o wczesnej porze jest takie męczące?
Dziś idę do kina,na Sinister 2 czyli jak to ja,idę na horror bo na co innego?Pogoda nadaje się tylko na kino..
Pierwszy, ale na pewno nie ostatni,. Jest świetny :)
OdpowiedzUsuńJa bardzo lubię taką deszczową, można bez wyrzutów sumienia siedzieć w domu, z przyjaciółmi albo bez, i tak jest świetnie! O, taki domowy budyń! Pysznosci!
OdpowiedzUsuńhttp://worshipingmornings.blogspot.com/
wszystko co cynamonowe jest pyszne! :)
OdpowiedzUsuńhttp://sniadaniowe-wariacje.blogspot.com
Dla mnie pogoda idealna, aby zjeśc taki budyń ;)
OdpowiedzUsuńChętnie zjadłabym taki budyń :)
OdpowiedzUsuńJa nienawidzę horrorów, mam zdecydowanie za słabe nerwy ;)
OdpowiedzUsuńA budynie uwielbiam, aż dziw, że to Twój pierwszy, ja jestem prawdziwym maniakiem takich mlecznych miseczek